UVLS_logo UVLS izreke
NASLOVNA SLOBODNO ZIDARSTVO VELIKA LOŽA  HUMANITARNI RAD BIBLIOTEKA KONTAKT Srb. /Eng.


dobrodosli

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Ujedinjenih Velikih Loža Srbije, Drevnih, Slobodnih, i Prihvaćenih Zidara.

Ujedinjene Velike Lože Srbije su suverena, prava, regularna, i priznata Velika slobodno zidar-ska Loža osnovana 2006 god. koja poštuje sva načela, prin
- cipe i drevne tradicije regular- nog slobodnog zidarstva i ima pod svojom zaštitom dvadeset i dve lože na teritoriji Srbije. 


novosti_i_dogadjaji


 

POZDRAVNA REČ

Poštovani posetioci,

Naša je čast i privilegija da vas pozdravimo i poželimo dobrodošlicu na internet prezentaciju Ujedinjenih Velikih Loža Srbije. Ovde ćete naći niz informacija o značenju, tradicijama i poreklu slobodnog zidarstva, istoriji slobodnog zidarstva u Srbiji, kao i o  istoriji, organizaciji i aktivnostima Ujedinjenih Velikih Loža Srbije.

Bratstvo Slobodnih zidara je najstarija i najveća bratska organizacija na svetu koja se nakon tri stotine godina zvaničnog postojanja sastoji od više od pet miliona članova širom sveta. Naš osnovni cilj, koji proističe iz drevnih principa i načela slobodnog zidarstva, je da od dobrog i karakternog čoveka napravimo još boljeg čoveka. Sveta dužnost svakog slobodnog zidara je da služi porodici i bližnjima, društvu i domovini, kao i sebi, i da konstantno radi na sopstvenom moralnom i duhovnom uzdizanju.

Ili kako je to pre nekoliko godina rekao Prethodni Veliki Majstor UVLS, Bro. Vladimir S. Markovic, čija nam  je vizija i privrženost slobodnom zidarstvu i omogučila sve ovo na šta smo danas toliko ponosni: "Slobodno zidarstvo nam omogućuje da spoznajom sopstvenih kvaliteta i mana, potisnemo loše i s verom u ljubav prema bližnjemu, milosrdnu pravdu, nepromenljivu mudrost, apsolutni razum i istinu, pokrenemo pozitivne promene u nama, našim životima, a samim tim i u okruženju."

U sto pedeset godina postijanja slobodnog zidarstva u Srbiji, mnogi srpski velikani su bili članovi Bratstva. Biti slobodni zidar je i danas velika čast. Naše članstvo je otvoreno za sve punoletne muškarce starije od 21 godine, “na dobrom glasu”, bez obzira na veroispovest, rasu, nacionalnost, jezik ili socijalni status, pod uslovom da veruju u Boga. Ako ste zainteresovani za uslove primanja u članstvo UVLS, posetite stranicu Kako postati slobodni zidar.

U ime članova UVLS, zahvaljujemo vam se na poseti.

logo

 

facebookPosetite facebook stranicu UVLS


 

 

 

hram

JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA UVLS

Princ Hol Velika Loža države Kolorado je usvojila glasanjem na svojoj godišnjoj skupštini održanoj 10. Avgusta 2015 da uspostavi bratske odnose sa Ujedinjenim Velikim Ložama Srbije. Ovo je još jedno priznanje reputacije koje UVLS ima u slobodno zidarskom svetu.


Saznajte o istoriji slobodnog zidarstva u Srbiji i pogledajte galeriju slobodno zidarskih simbola na fasadama Beograda.

page

 

 

Masons

SADRŽAJ: NASLOVNASLOBODNO ZIDARSTVOVELIKA LOŽAHUMANITARNI RADBIBLIOTEKA KONTAKTNOVOSTI I DOGAƉAJI SLOBODNO ZIDARSTVO U SVETUISTORIJAT SLOBODNOG ZIDARSTVA U SRBIJIPOZNATI SLOBODNI ZIDARIKAKO POSTATI SLOBODNI ZIDARČESTO POSTAVLJANJA PITANJAKONKORDATSKA TELAMEƉUNARODNI ODNOSIIZDAVAŠTVO NEIMARKORISNI LINKOVI

copyright