Begivenheter i 2015

Litt forsinket, men likevel på sin plass: 2015 ble i logesammenheng et begivenhetsrikt år for flere brødre. Spesielt vil her nevnes tildelinger av Den Norske Frimureordenens Hederstegn og Stormesterens Fortjenstmedalje. Broder Johs Nissen ble tildelt Hederstegnet, mens brødrene Richard Olsen og Johan Eek-Larsen ble tildelt Fortjenstmedaljen. For alle tre brødre var det Den Norske Frimurerordens Stormester og Høyeste Styrer (OSM) som foretok tildelingen. Hederstegnet har ved flere anledninger blitt tildelt brødre i Bergen, mens det var første gangen Fortjenstmedaljen ble tildelt i Bergen.

Fra venstre: Johs Nissen, Johan Eek-Larsen og Richard Olsen Fra venstre: Johs Nissen, Johan Eek-Larsen og Richard Olsen

I begrunnelsen for tildelingen til broder Johs, er det mange enkeltforhold som hver for seg er egnet som grunnlag for utmerkelsen. Spesielt kan fremheves den omfattende og svært tidkrevende innsatsen for å pusse opp biblioteket og anskaffelse av bøker, publikasjoner og systemer. Broder Johs har en uvurderlig kunnskap om blant annet det rituelle arbeidet og er til stor støtte for nye og erfarneembedsmenn.

Broder Richard og Johan har begge mange års fartstid som embedsmenn. Med broder Rivhard ble det for noen år siden innført en ny tittel: Provincialsekretær. OSM beskrev han som "heltidsansatt med ubegrenset overtid" i provincens sekretariat! Han er en organisator og et administrativt forbilde, er Provincialmesterens "høyre hånd" og har bokstavelig en hånd med på det meste som skjer og skal forberedes i forskjellige sammenhenger.

Broder Johan ble av OSM beskrevet som "kostnadsbesparer med verktøy i lommen"! Han er å se i logen til nesten alle døgnets tider, enten han reparerer og fikser noe, som sanger, i Fiducia eller rett og slett som "vanlig" deltaker på et logemøte i et av skiftene. Alltid med et stort engasjement.

Alle tre tildelingene er omfattende beskrevet i "Logekjeden" og deler av informasjonen er hentet derfra.

Sist redigert onsdag, 10 februar 2016 22:26