Vest-Telemark St.Johannes Frimurergruppe er stiftet 30.januar 1997, og er underlagt St.Johanneslogen Den gamle Ek.
Møtestedene veksler mellom Kviteseid, Seljord, Morgedal og Nutheim.
Leder er broder Arne Øy som har mobilnummer 901 43 285 , eller han kan nås på mail her!
Nestleder er broder Arvid Syftestad som har telefonnummer 35 05 33 42.
Kasserer er broder Ljupco Shopov som har mobilnummer 975 29 422
Sekretær er broder Morten Mellingen som kan nås på mail her!
Torbjørn Haaland er fra logeåret 2013 den nye faste sekretæren i Oscar til de syv Bjerge. Broder Torbjørn har lang erfaring fra sekreteriatet og har de beste forutsetningene til å skjøtte sine oppgaver på en utmerket måte. Han ønskes lykke til i sitt nye embede.
Avgått sekretær, Olav Kvinge, skal være web-redaktør for Oscars hjemmesider og er også gått over i ny funksjon som vikar for Oversekretær i Bergens Provincialloge.
Broder,
Går turen til Tønsberg og skulle tiden strekke til, er du hjertelig og broderlig velkommen til en logeaften i St. Michael til det lysende kors.
Vi holder til i Kammegaten 4, vis a vis Politistasjonen. Parkering kan du finne i gatene rundt logebygget og ved parkeringsplassen ved Hotel Klubben.
Hos oss starter logeaftenen med hyggelig prat over en kopp kaffe fra kl 1730. Garderobe er i 1. etg. Ved ankomst til logen, bes du skrive deg inn i besøksprotokollen, hvor du også krysser av om du ønsker å være tilstede ved taffelet etter logemøtet. Protokollen og salongen finner du i 2. etg.
Skulle det være ønskelig med taffel, kjøpes "Bonger" ved Br. Skattmester i forkant av møtet, mot kontant betaling. Disse "Bonger" innløses i baren og ved de serverende brødrene etter logemøtet er over. Br. Skattmester finner du i Salongen.
Logemøtet skjer i 3. etg. og vi anmoder brødrene om å begi seg opp til salen ca 10 min. før møtestart.
Rødvin serveres ved bordet, mens Øl, Mineralvann og "små glass" hentes i baren. Hos oss skjer det ikke innrop til taffel, så du anmodes om å finne en plass ved bordet etter at dine varer er hentet i baren.
Etter at taffelet er til ende, avsluttes aftenen i salongen, hvor det serveres kaffe.
Skulle du ha spørsmål eller behov for assistanse, står våre Ceremonimestere parat til å være deg behjelpelig.
Vi håper å se deg hos oss!
Det moderne frimureriet har som mål å virke for menneskets forbedring og foredling.
Eldgamle ritualer, symboler og allegorier formidler en pedagogisk læremåte som selv i dag, over 200 år etter at den ble skapt, utfordrer og forandrer de som opplever dem.
Budskapet er nå som da: Nestekjærlighet og medmenneskelighet.
Når man deler positive opplevelser får man noe til felles. Noe man kan snakke om, le av, mimre over, dveles ved og dele – noen ganger også med de som ikke er medlemmer. Å bli forstått er godt!
Vår høyst respekterte og kjære Orden er avhengig av å vokse i antall medlemmer, men mitt fokus vil i tiden fremover være på arbeid med at vi, først og fremst, skal ta oss godt av de brødre vi har – den enkelte broder.
Ordenens store utfordring er å stimulere til økt frimurerisk vekst i våre rekker – ikke bare vekst i antall, men vekst i frimurerisk kunnskap; en kunnskap som skal kunne gi økt trivsel i samvær med øvrige brødre, og like viktig, familie og venner.
Ordenens ledelse har besluttet å opprette et Ordenens Historiske Arkiv. Det opprettes formelt fra 1. januar 2013, og skal ha som oppgave å samle, registrere og magasinere Ordenens historiske dokumenter.
Som historisk arkivmateriale regnes dokumenter og arkivalier tilhørende DNFO og dens ledd og som er eldre enn 10 år og som blir definert som historisk viktige. Det er innledet et omfattende samarbeid med tilsvarende arkiv i Stockholm og København. Helge Bjørn Horrisland ble utnevnt som første leder for Ordenens Historiske Arkiv.
Slik lød den svenske tittelen på et program laget av et tysk fjernsyn - WDR og sendt på svensk TV2, lørdag 21. juli 2012. Ikke bare Mozart, men også Haydn, Liszt, Sibelius og til og med Duke Ellingtons musikk har alltid spilt en viktig rolle i frimurernes sammenkomster.
Programmet hadde originaltittelen – Die Freimurer und die musik – og var produsert av Michael Meert. Et dokumentarprogram som ga oss innblikk i frimurernes musikkhistorie i et internasjonalt perspektiv, ved at fremstående tyske frimurere fremsto som historiefortellere. Fortellingen var utfylt med musikk, film og bilder.Det ble bl.a. vist fra opera-oppsetninger, storband, mannskor og solister på ulike instrumenter. Her ble Goethes frimurerdikt presentert som sanger, tonesatt av komponister fra vår egen tid, variert med glimt fra måltidsloger, samt rituelle sekvenser fra tyske logemøter.